Corona maatregelen 14 oktober

Nijmegen , 14 oktober 2020

Helaas, helaas,

We ontkomen er niet aan. Beperkingen.

Het verhaal: “We hebben het weer uit de hand laten lopen. De meeste onder ons hebben hun best gedaan en een aantal wat minder “ dit heeft gevolgen, ook voor Zwembad Dukenburg. Gelukkig hoeven we nog niet helemaal dicht.

Voor wat we nu uit de nieuwe maatregelen kunnen distilleren moeten we weer een paar stappen terug en wordt het “mondkapje” belangrijker.

De nieuwe regels geldende voor zwembad Dukenburg m.i.v. 14 oktober 2020, 22:00 uur en de verwachting is voor minimaal 4 weken.

  • Zwemlessen voor 18 jaar en ouder worden opgeschort voor vermoedelijk 4 weken.
  • Banenzwemmen gaat weer met lijnen en maximaal 6 zwemmers per baan. We hebben 4 banen dus maximaal 24 zwemmers.

(om zoveel mogelijk de 1,5 m in acht te houden gaan we dus weer in 1 baan heen en 1 baan terug. Wel hebben we nu een kleine aanpassing gedaan. Vorige periode was de middelste baan leeg. We leggen nu een lijn vanaf het middelste startblok naar de overkant. Dan krijgen we grofweg de volgende indeling.)

 

We hebben dan 2 normale banen en 2 bredere banen. Als we dan een beetje rekening met elkaar houden kunnen we elkaar in de bredere banen inhalen.

  • SAF lessen en Aquasportlessen gaan vooralsnog gewoon door zolang we de 1,5 afstand onderling
  • Wel zijn we weer verplicht om de zwemkleding onder de gewone kleding aan te hebben.
  • Omkleden gebeurd weer in het voorste gedeelte. Waarna u, uw kleding meeneemt naar de zwemzaal. Via de deur 1. Na het zwemmen mag u (volwassenen)zich even afspoelen onder de douches. Maar bewaar de onderlinge afstand. Na het zwemmen kunt u zich omkleden in de wisselcabines. We hebben 10 reguliere kleedhokken beschikbaar en 6 extra in de gang. De eerste zijn bereikbaar via de douche ruimte en de gang bij de sanitaire voorzieningen. De andere 6 zijn bereikbaar via de blauwe deur, deur 2, die toegang biedt tot de gang. (Bij baan 5)
  • Mondkapjes:

Voor zwembad Dukenburg geld vanaf 12 oktober 2020 dat mondkapjes verplicht zijn voor 18 jaar en ouder. Vooralsnog geld een dringend advies voor de groep van 13 jaar tot 18 jaar.

Dit houdt in dat u zodra u de openbare ruimte van het zwembad binnenkomt u een mondkapje draagt. Tijdens het zwemmen hoeft u geen mondkapje op. Maar zodra u het water verlaat en zich gaat omkleden is het mondkapje weer verplicht. Dus ook in de gangen.

  • Ook voor trainers en instructeurs geld tijdens het geven van trainingen/ lessen de draagplicht van het mondkapje, behalve als hij/zij in het water staat. (En ik weet als geen ander hoe vervelend dit is. Je bent moeilijker verstaanbaar en ja soms moet je met een uitleg hem heel even aan de kant schuiven. Begrijp ik allemaal maar het is helaas niet de bedoeling).
  • Uitzondering: Als u een recente, medische verklaring van een arts kunt overleggen waaruit blijkt dat u geen mondkapje mag dragen dan bent u vrijgesteld. Verklaring dient duidelijk herkenbaar te zijn als verklaring van arts. Bijvoorbeeld door stempel of briefpapier waaruit duidelijk blijkt dat dit van een arts afkomstig is en voorzien is van een handtekening.
  • Vergeet niet dat, ook al draagt u een mondkapje, u verplicht bent om 1,5m afstand tot elkaar te bewaren.

 

Tot zover. De voorlopige aanpassingen.

Georg Dietrich,

Bedrijfsleider Zwembad Dukenburg

Bezoekadres

logo-small

Zwembad Dukenburg
Meijhorst 7041
6537 EP Nijmegen

Informatie

Telefoon (024)844 2348
info@zwembaddukenburg.nl

Route

Bus

Lijn 331 richting Weezenhof
Rijdt elke 30 minuten en stopt op 5 minuten loopafstand (300 meter) halte Meijhorst – Sporthal.
Lijn 6 richting Malvert
Rijdt elke 15 minuten en stopt na 17 minuten op halte Malvert – Orangerie.

Trein

Station Nijmegen Dukenburg ligt op ca. 3 km en 7 autominuten afstand. Elk half uur is er een (directe) busverbinding.

Openbaar vervoer:    9292ov

AUTO

Vanaf richting Venlo: volg de A73 en neem afrit 2 Nijmegen – Dukenburg. Volg rechts de van Boetbergweg / s104 en de van Apelterenweg en sla links af naar de Meijhorst. Bij het winkelcentrum houdt u links aan. U kunt gratis parkeren.

Vanaf richting Nijmegen/Beuningen: volg de A73 en neem (de E31) afrit 2 Nijmegen – Dukenburg. Volg links de van Boetbergweg / s104 en de van Apelterenweg sla links af naar de Meijhorst. Bij het winkelcentrum houdt u links aan. U kunt gratis parkeren.