Corona sluiting

Dames, heren, meisjes, jongens,

We kunnen een heel klein beetje blij zijn. Ons zwembad mag vanaf maandag 11 mei weer open. Dat is heel fijn.

Maar houdt dit dan ook in dat alles gelijk weer zo is als voor de komst van het Covid-19 virus. NEEN DUS. We gaan weer open maar onder hele strenge voorwaarden en met kleine groepjes.

Vanmiddag kregen we pas het bericht aan welke eisen we moeten gaan voldoen en wat wel of niet kan. Om dit allemaal goed te organiseren en plannen hebben we wel wat tijd nodig. Maar maandag 11 mei lukt gewoon niet. We moeten bijvoorbeeld ook toestemming hebben van de gemeente.

Als we open mogen, waar we wel op rekenen zal dit gefaseerd gebeuren. We gaan kijken wat binnen de regels inpasbaar is. Zoals het er nu voor staat proberen wij woensdag 13 mei of donderdag 14 mei onze eerste gasten weer te verwelkomen. We denken hierbij aan banen zwemmen en trainingen door verenigingen. Vanaf 18 mei hopen we dit dan verder uit te kunnen breiden, waarbij we denken aan Aqua sporten, pluslessen (kleine groepjes), volwassen zwemles en wie weet. De beperking blijft 1,5 meter en max. 30 personen.

Zodra u besluit om weer van ons aanbod gebruik te gaan maken zult u zich wel aan een aantal spelregels moeten gaan houden. Een van de regels zal zijn dat u thuis al uw badkleding aantrekt onder uw bovenkleding. De bovenkleding kunt u dan in een gemeenschappelijk ruimte, met inachtneming van de 1,5 meter uittrekken, in uw tas stoppen en mee de zwemzaal innemen. Na het zwemmen kunt u dan gebruik maken van een aantal kleedcabines om u om te kleden. Douchen zal thuis moeten gebeuren. Lukt dit niet dan gaan we terug naar af en helemaal dicht. Uiteraard snappen wij dat dit niet leuk is maar we hebben geen keus. De medewerkers van ons Zwembad zijn druk bezig met de voorbereidingen om alles zo goed mogelijk te organiseren, maar we weten nu al dat niet alles vlekkeloos zal verlopen en dat er best mensen zullen zijn die niet blij zijn. Helaas kunnen we nu niet meer doen dan ons uiterste best. We doen extra investeringen in tijd en geld om het u naar de zin te maken.

Maar ook voor ons geld, gezondheid heeft prioriteit, dit geldt voor onze gasten maar zeer zeker ook voor onze medewerkers. We zullen hier dan ook zeker streng op toezien.

Veiligheid en hygiëneregels voor iedereen (op basis van Richtlijnen RIVM):
• Blijf thuis als je één van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid of koorts;
• Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts heeft (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten totdat iedereen weer volledig hersteld is2;
• Houd 1,5 meter afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar onderling);
• Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes3;
• Ga voordat je van huis vertrekt, thuis naar het toilet;
• Doe thuis je zwemkleding aan onder je gewone kleding;
1 Het betreft hier zwembaden en natuurbaden met een gereguleerde toegang (kaartje kopen).
2 Advies is om tot twee weken na het verdwijnen van symptomen niet te zwemmen.
3 Binnen een zwembad is het gebruik van papieren zakdoekjes niet altijd mogelijk. Reinig in dat geval handen en armen direct na het hoesten of niezen met de beschikbare desinfecterende middelen.
• Was voorafgaand aan het zwembadbezoek je handen met zeep of desinfectans, minimaal 20 seconden;
• Was de handen met zeep of desinfectans als je handen mogelijk besmet zijn: na het aanraken van objecten waar veel mensen aanzitten (deurknoppen, pinapparaten, afstandsbediening, etc.); na een toiletbezoek; na hoesten, niezen in de handen; na het snuiten van de neus;
• Vermijd het aanraken van je gezicht;
• Schud geen handen.

Vanaf woensdag 13 mei zal de balie/receptie vanaf 09:00 uur tot 17:00 in ieder geval weer bezet zijn. Uiteraard zullen deze tijden verruimd worden als we eerder of later open zijn.

Georg Dietrich,

bedrijfsleider zwembad Dukenburg


  


Nieuws

Bezoekadres

logo-small

Zwembad Dukenburg
Meijhorst 7041
6537 EP Nijmegen

Informatie

Telefoon (024)844 2348
info@zwembaddukenburg.nl

Route

Bus

Lijn 331 richting Weezenhof
Rijdt elke 30 minuten en stopt op 5 minuten loopafstand (300 meter) halte Meijhorst – Sporthal.
Lijn 6 richting Malvert
Rijdt elke 15 minuten en stopt na 17 minuten op halte Malvert – Orangerie.

Trein

Station Nijmegen Dukenburg ligt op ca. 3 km en 7 autominuten afstand. Elk half uur is er een (directe) busverbinding.

Openbaar vervoer:    9292ov

AUTO

Vanaf richting Venlo: volg de A73 en neem afrit 2 Nijmegen – Dukenburg. Volg rechts de van Boetbergweg / s104 en de van Apelterenweg en sla links af naar de Meijhorst. Bij het winkelcentrum houdt u links aan. U kunt gratis parkeren.

Vanaf richting Nijmegen/Beuningen: volg de A73 en neem (de E31) afrit 2 Nijmegen – Dukenburg. Volg links de van Boetbergweg / s104 en de van Apelterenweg sla links af naar de Meijhorst. Bij het winkelcentrum houdt u links aan. U kunt gratis parkeren.