Zwemles en de Corona Maatregelen

Zwemles in Zwembad Dukenburg.

Net zo als veel andere zwembaden heeft het Corona virus ook bij ons geleid tot een verplichte sluiting.

Het goede nieuws is natuurlijk dat we morgen weer open kunnen en in het Zwembad weer mensen kunnen laten zwemmen.

Het gaat echter niet in 1 keer weer zo worden als het voor de uitbraak van het Corona virus was. Geleidelijk kunnen we weer activiteiten aanbieden.

Voor wat betreft de zwemlessen zitten we echter met een paar grote beperkingen waar we nog geen oplossing voor hebben.

Om u een beeld te schetsen waar we mee te maken hebben:

  • Maximaal 30 personen in de zwemzaal
  • Ouders of begeleiders moeten 1,5 meter afstand houden.
  • De meeste ouders willen/ moeten hun kinderen nog helpen bij het uit- en aankleden. Dit kan helaas niet. Omdat we dan de 1,5 meter regels niet kunnen waarborgen.

Als we het lesprogramma volledig starten dan zijn er regelmatig meer dan 40 kinderen tegelijk in het bad maar moeten we ook 40 ouders ontvangen die geheel terecht hun kind willen/moeten helpen.

  • Ook zwemmers en instructeurs ouder dan 12 jaar moeten een afstand van 1,5 meter houden tot anderen. Dus instructeurs moeten ten aanzien van kinderen een afstand bewaren van 1,5 meter. Zeker voor de jongste kinderen, die nog weinig ervaring met het zwemmen hebben en soms zelfs nog gewoon bang zijn, brengt dit in onze ogen veel risico’s met zich mee.
  • Voor instructeurs geld dat ze 1,5 meter afstand moeten bewaren tot de kinderen maar ook andere regels staan niet toe dat badpersoneel kinderen helpt bij het uit- en aankleden.

Deze beperkingen hebben er toe geleid dat we keuzes hebben moeten maken in wat wel haalbaar is en wat niet.

  • De zogenaamde Pluslessen voor kinderen die niet in de reguliere lesgroepen mee kunnen, (meestal geïndiceerd) gaan we opstarten. Dit zijn hele kleine groepjes en zelfs 1 op 1 les. Deze kinderen kunnen we begeleiden. Doordat er zo weinig kinderen zijn, zijn er automatisch ook weinig ouders of begeleiders bij. Dit lijkt dus realiseerbaar. Met de ouders van deze kinderen wordt contact opgenomen en uitgelegd wat de bedoeling is.
  • Volwassen zwemles zal de volgende stap zijn. Ook dit zijn kleine groepjes en zij zijn fysiek sterker waardoor het risico op verdrinking kleiner is. Ze kunnen ook veel meer staan.
  • Lukt dit allemaal dan gaan we kijken of we de kinderen die in bad 4 zitten, dus na deze periode opgaan voor het A-diploma zover kunnen krijgen dat ze zwemveilig zijn voor de zomervakantie. Hiervoor zullen er meerde les momenten per week worden gepland. Het voordeel is dat deze kinderen al zoveel ervaring hebben dat ze al een hele baan kunnen zwemmen en dat de kans op problemen in het water veel minder is. Zij krijgen nu al vaak vanaf de kant les. De instructeur kan dan beter de 1,5 meter regel in stand houden.
  • Dan komen we nu bij het vervelende nieuws. De kinderen die zouden gaan starten in badje 1 of zwemmen in badje 2 en 3 zullen zeer waarschijnlijk pas na de schoolvakantie weer kunnen starten met de zwemles. We begrijpen dat dit uiterst vervelend is maar we kunnen helaas niet anders. Veiligheid gaat voor alles. (uiteraard vervallen de tegoeden op de zwemleskaarten niet)
  • Voor zowel het B- en C-diploma als de zwemvaardigheid-diploma’s gaan we kijken of we nog wat kunnen organiseren.

Nogmaals wij begrijpen dat dit voor een aantal kinderen en ouders een vervelende mededeling is. En geloof me de meeste medewerkers in het Zwembad missen het ook. Voor veel van ons is het geven van Zwemles een passie. Ze hebben voor het vak van zwemonderwijzer gekozen omdat ze het geweldig vinden om met kinderen om te gaan en ze te leren zwemmen en dit missen ze nu al geruime tijd. We hopen dan ook net als u dat deze vervelende periode snel voorbij is.

Georg Dietrich

Bedrijfsleider

Bezoekadres

logo-small

Zwembad Dukenburg
Meijhorst 7041
6537 EP Nijmegen

Informatie

Telefoon (024)844 2348
info@zwembaddukenburg.nl

Route

Bus

Lijn 331 richting Weezenhof
Rijdt elke 30 minuten en stopt op 5 minuten loopafstand (300 meter) halte Meijhorst – Sporthal.
Lijn 6 richting Malvert
Rijdt elke 15 minuten en stopt na 17 minuten op halte Malvert – Orangerie.

Trein

Station Nijmegen Dukenburg ligt op ca. 3 km en 7 autominuten afstand. Elk half uur is er een (directe) busverbinding.

Openbaar vervoer:    9292ov

AUTO

Vanaf richting Venlo: volg de A73 en neem afrit 2 Nijmegen – Dukenburg. Volg rechts de van Boetbergweg / s104 en de van Apelterenweg en sla links af naar de Meijhorst. Bij het winkelcentrum houdt u links aan. U kunt gratis parkeren.

Vanaf richting Nijmegen/Beuningen: volg de A73 en neem (de E31) afrit 2 Nijmegen – Dukenburg. Volg links de van Boetbergweg / s104 en de van Apelterenweg sla links af naar de Meijhorst. Bij het winkelcentrum houdt u links aan. U kunt gratis parkeren.