Nieuwe opzet zwemles

Om meer duidelijkheid te scheppen in de duur van de zwemlessen gaan we de lesgroepen en perioden meer structureren. Tot nu toe was de opleiding voor het A-diploma verdeeld over 4 baden. Waarbij de doorlooptijd per bad niet heel erg duidelijk was en nogal wat vragen opriep. We gaan nu geleidelijk over naar een systeem van 5 baden, waarbij voor ieder bad een gemiddelde duur van 13 lessen geldt. Dit houdt dus in dat het gemiddelde kind na 13 lessen naar het volgende bad gaat. Hierbij is het wel van belang dat het kind ook 13 keer daadwerkelijk les heeft gehad. Gedurende alle lessen kijken we of uw kind op schema ligt. Gaat u kind erg goed dan bestaat de mogelijkheid dat hij/zij eerder naar het volgende bad door kan stromen. Hij/zij moet dan wel mee kunnen komen met het niveau van het volgende bad. Het kan ook zijn dat uw kind in zijn of haar ontwikkeling wat achterblijft, dan moet het een periode overdoen. Zodra wij constateren dat uw kind achterblijft zullen we contact met u opnemen.

Zeker in het eerste bad, waar de belangrijkste eis is watergewend (watervrij) zijn komt het wat vaker voor dat een kind extra tijd nodig heeft.

Om dit te organiseren zijn er ook vaste momenten dat we nieuwe kinderen op gaan roepen voor het eerste bad. De eerste nieuwe groep gaan we oproepen in de week van 24 april, de volgende groep wordt opgeroepen na de zomervakantie in de week van 4 september. Diplomazwemmen is zondag 23 april en daarna op zondag 9 juli voor de A, B en C-diploma’s

Georg Dietrich


  


Nieuws

Bezoekadres

logo-small

Zwembad Dukenburg
Meijhorst 7041
6537 EP Nijmegen

Informatie

Telefoon (024)844 2348
info@zwembaddukenburg.nl

Route

Bus

Lijn 331 richting Weezenhof
Rijdt elke 30 minuten en stopt op 5 minuten loopafstand (300 meter) halte Meijhorst – Sporthal.
Lijn 6 richting Malvert
Rijdt elke 15 minuten en stopt na 17 minuten op halte Malvert – Orangerie.

Trein

Station Nijmegen Dukenburg ligt op ca. 3 km en 7 autominuten afstand. Elk half uur is er een (directe) busverbinding.

Openbaar vervoer:    9292ov

AUTO

Vanaf richting Venlo: volg de A73 en neem afrit 2 Nijmegen – Dukenburg. Volg rechts de van Boetbergweg / s104 en de van Apelterenweg en sla links af naar de Meijhorst. Bij het winkelcentrum houdt u links aan. U kunt gratis parkeren.

Vanaf richting Nijmegen/Beuningen: volg de A73 en neem (de E31) afrit 2 Nijmegen – Dukenburg. Volg links de van Boetbergweg / s104 en de van Apelterenweg sla links af naar de Meijhorst. Bij het winkelcentrum houdt u links aan. U kunt gratis parkeren.